سه‌شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۰۵:۵۶
۰ نفر

همشهری آنلاین: تهیه پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه گردشگری، تنظیم برنامه جامع توسعه ملی گردشگری ایران تا پایان اولین سال برنامه ششم، ارایه طرحی از تجارب کشورهای پیشرفته و موفق در صنعت توریسم و... بخشی از مصوبات نشست هم‌اندیشی گروه گردشگری پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، با مدیران معاونت گردشگری بود.

Tourism

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری، حسن الماسی رییس گروه گردشگری در این نشست با اشاره به نبود کارشناس متخصص در رشته‌های گردشگری و نبود تخصص‌گرایی تربیت، این کارشناسان را به عنوان صاحب نظر در امور مرتبط، از ضرورت‌های معاونت گردشگری اعلام کرد.

استفاده از تجارب کشورهای پیشرفته و موفق در صنعت گردشگری، بررسی عوامل ناهماهنگی در صنعت گردشگری، دسته‌بندی استانها، اجرای طرح‌های مهم گردشگری در هر حوزه و استفاده از ظرفیت‌های مالی و علمی استانها از دیگر مواردی بود که الماسی در این جلسه به آنها اشاره کرد.

خلدی‌نسب مدیر کل دفتر برنامه‌ریزی و حمایت از توسعه گردشگری نیز در این جلسه به موضوع گردشگری مجازی بدون چارچوب و ساختار اشاره کرد و گفت: در کشور ما برخلاف کشورهای توسعه یافته جهان در بودجه سالانه مبلغ ناچیزی به صنعت گردشگری و توسعه آن اختصاص می‌یابد و شاهد حداقل بهره‌برداری از این صنعت هستیم.

وی نادیده گرفتن نسل سوم در کشور و استفاده نکردن از ظرفیت ایرانیان خارج از کشور در حوزه گردشگری را از دیگر عوامل ضعف در این حوزه اعلام کرد.

تیموری مدیر کل دفتر نظارت و ارزیابی خدمات گردشگری با اشاره به طراحی سیستم ارزیابی الکترونیک در تأسیسات گردشگری گفت‌: با استفاده از فناوری نوین و از طریق الکترونیکی باید مدلی را ایجاد کنیم تا به مشکلات این حوزه پی برده و راه‌کارهای لازم را ارایه دهیم.

وی با طرح موضوع رقابت‌پذیری و ارایه کیفیت بهتر افزود: صنعت گردشگری ایران در این بخش دارای خلا است و باید سفر و محصولات را استاندارد‌سازی کرد.

رنجبر مدیر کل دفتر مطالعات آموزش گردشگری نیز موضوع نیروی انسانی را تأثیرگذار‌ترین عامل در حوزه گردشگری عنوان کرد که این موضوع را با توجه به بازار هدف می‌توان به صورت یک طرح پژوهشی ارایه داد.

او افزود: برای توسعه صنعت گردشگری نیاز به ایجاد رشته‌های دانشگاهی احساس می‌شود و می‌توان با احصاء نیازهای شغلی افراد تحصیلکرده در رشته‌های ایجاد شده به یک تربیت علمی و اصولی نیروی انسانی دست یافت.

رضایی عضو هیأت علمی پژوهشکده گردشگری، موضوع فرهنگ‌سازی و آموزش نیروی انسانی را از مهمترین عوامل برای دستیابی به توسعه در صنعت گردشگری اعلام کرد.

بررسی یکپارچگی و ساماندهی سیاستگذاری گردشگری بر اساس ماده 70 قانون برنامه پنجم، بررسی میزان اثر بخشی آموزش‌های انجام شده به فراگیران در حوزه گردشگری، تهیه پروژه‌های اقتصاد مقاومتی در حوزه گردشگری، تهیه برنامه جامع توسعه ملی گردشگری ایران تا پایان اولین سال برنامه ششم، تدوین برنامه جامع استاندارد‌سازی کیفیت خدمات گردشگری و ارایه طرحی از تجارب کشورهای پیشرفته و موفق در صنعت توریسم از مصوبات این جلسه بود.

مطالعات مکان‌یابی با مشارکت بخش خصوصی و دولتی در اجرای پروژه‌های اقامتی و سیاحتی، اجرای بخشی از طرح‌های پژوهشی در سطح ملی توسط ادارت کل استانها، طراحی مدل ارزیابی پژوهشی در سطح ملی توسط ادارات کل استانها، ارایه و اجرای طرح بازنگری قوانین و مقررات در حوزه گردشگری، ارایه طرح بررسی نیازهای آموزشی بخش گردشگری و تدوین سیلابهای درسی در مقاطع دانشگاهی، ارایه طرح آینده پژوهشی روندهای گردشگری کشور در حوزه‌های مختلف مانند گردشگری حلال، گردشگری سلامت و....مطالعه اجتماعی در ارتباط با زمان و ایام تعطیلات در فصل تابستان و ارایه موضوع آیین‌نامه و بازنگری آن در حوزه دفاتر مسافرتی از دیگر مواردی بود که شرکت‌کنندگان در این نشست در مورد آنها به توافق رسیدند.

کد خبر 333413

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha